Website Usability

Website Usability heeft te maken met de gebruiksvriendelijkheid van een website. Wat is erger dan een website waar u niet snel vindt wat u zoekt? Een onvriendelijke navigatie zorgt voor veel ergernis. Het zou zonde zijn om tijd te steken in het gevonden worden, maar verzaken om deze bezoekers vast te houden. U trekt de aandacht door uw bezoekers te bieden waar zij op zoek naar zijn. Uw bezoekers zullen dan bereid zijn tijd te investeren om uw website door te nemen.

Uit onderzoek blijkt dat bezoekers in slechts 7 seconden uw website doorscannen. Zij zullen uw website onmiddellijk verlaten indien deze niet voldoet aan de usability eisen. Wanneer dit gebeurt dan profiteert de concurrent hiervan.

De usability van een website hangt onder andere af van de doelgroep en het product of de dienst. Er zijn hele studies gewijd aan de usability op websites. Het is bijvoorbeeld belangrijk om bepaalde buttons op de juiste plek te plaatsen. Ook is de kleurstelling van belang om de pagina’s zo overzichtelijk mogelijk te maken. Tegelijkertijd moeten de pagina’s aantrekkelijk ogen.

Wanneer al deze aspecten juist op elkaar zijn afgestemd, dan verhoogt u uw usability. Hierdoor zullen de bezoekers van uw website makkelijker door uw website navigeren. Dit brengt allerlei voordelen met zich mee. Zo zult u minder tijd kwijt zijn aan het uitleggen van zaken die wel op uw website genoemd worden, maar niet vindbaar zijn. Een goede navigatie zorgt er ook voor dat bezoekers graag naar uw website komen en wellicht anderen aansporen ditzelfde te doen. Kortom een goede usability vereist expertise en zal ervoor zorgen dat uw website bezoekersvriendelijk is en professioneel oogt.

Bent u benieuwd naar uw huidige usability? Wij voorzien u graag van vrijblijvend advies.

Aarzel niet en maak gebruik van onze website scan!

Gratis Advies

Wij bekijken en beoordelen uw website geheel vrijblijvend!

Uw gegevens worden vertrouwelijk behandeld, * verplichte velden

Naam: *
E-mailadres: *
Url / Website: *